Thursday, August 31, 2006

Update 39+1

En hurtig opdate.

Jeg har de sidste dage haft en del plukveer men ikke reglmæssige.

I gåt sent fik jeg ubeskrivelig ondt i skambenet, hvis ikke ejg vidste bedre ville jeg tro, at jeg havde forstuvet det.

Jeg er sikker på at slimproppen gik igår. Der var en stor plamace af udflåd i trusserne, hvad der ikke er nyt, men en stor del af det, var meget råvidt og fuldstændig tykt slimagtigt - ja sådan så det altså ud!

I nat vågnede jeg med en ubeskrivelig halsbrand, var svimmel og dårlig. Tænkte at det her ville jeg aldrig overleve. Natten gik uden så meget søvn desværre.

Idag er jeg bare træt, har ondt, og føler at den værste og sejeste influenza er ved at ramme mig. Jeg sveder vildt.

Spirren var anderledes stille igår i forhold til sidste uges tid. Jeg tror hun er ved at samle kræfter til at komme ud til os, og jeg må hellere gøre det samme over på sofaen.

Tror altså at det er lige om hjørnet.......

Monday, August 28, 2006

Drilleopstart

Der er, hvad jodemoderen kalder Spirrens stunt i weekenden :-)
I realiteten kunne der godt gå et par uger endnu, men det mente hun ikke, at der ville udfra min beskrivelse. Men der kunne sagtens gå nogle dage endnu. Det var desværre ikke et sikke tegn på, at fødslen snart ville gå igang.
Til gengæld ville det betyde, at noget af fødslens arbejde var lavet, og at det ville gå hurtigere ved at åbne mig, når jeg kom i fødsel.

Vi skulle ingen forholdsregeler tage, når vandet ikke var gået bare væbne os med tålmodighed. Så det prøver vi så lige at gøre......

Sunday, August 27, 2006

1 cm åben

Jeg havde mange plukveer igår . De startde med at komme med hyppige mellemrum over nogle perider på en 29 minutter.
Sent eftermiddag tog det til, og jeg begyndte at få reglmæssige veer. Vi kontaktede fødegangen og kom ind og fik kørt en strimmel. Jeg var kun 1 cm åben, og mens vi var der, stilledenede det hele ligesom af igen.
Så vi blev sendt hjem igen med beskeden om så meget hvile, som overhovedet muligt.
Veerne tog rigtig meget til igen på vej hjem.

Men vi fik begge sovet lidt, og det er som om, at det hele gik i sig selv igen. Vi havde spurgt dem, hvad de regnede med, og de sagde, at vi kunne regne med 12 timers tid. Vi spurgte også, om det kunne gå i sig selv igen, når jeg var begyndt at åbne mig. Det kunne det godt var beskeden, men det var sjældent, det mest nogmale var, at det ville fortsætte og tage til hyppigere.

Men Spirren vil det anderledes, og jeg har plukkeveer nu, men ikke som igår.
Hmn hvor du altså driller din mor og far Spirre, du går ganske vist dine egne veje.

Mon det fortsætter, når du kommer ud til os?:-)

Så endelig går vi bare og venter nu. Det var som at stå på stadby før, nu her op til. Men nu er det da for alvor en underlig venteposition.
På den anden side, så har jeg rigtig mulighed for at følge med selv hele tiden, og det er egentlig ganske rart.
Men for pokker da Spirre, nu må du altså godt gøre noget ved sagen ik!

Friday, August 25, 2006

Mon det er snart????

Jeg har de sidste to dge haft meget ømme bryster, har haft ondt over lænden selv når jeg stod, ikke så mange plukkeveer af de grumme men en underlig begyndende murren i maven/underlivet.

Hmn kan det mon være tegn på en snart begyndende fødsel????:-)

Måske skal jeg være mor i weekenden???

Wednesday, August 23, 2006

Status 38+0


Jeg har været til jodemoderen idag. Den lille ligger med numsen helt oppe under mine ribben, derfor har jeg haft så ondt.
Hun skød den til at veje 3200 g, hvad jeg selv regnede med. Hovedet står endnu ikke fast, men det var ikke unormalt åbenbart.
Først sagde hun til mig, at der snildt kunne gå tre uger endnu, inden jeg ville føde. Men det ændrede hun til inden termin, da jeg fortalte om de kraftige plukkeveer, jeg har haft.
Ydeligere talte vi om fødslen og min angst. Det var meget almindelig at få det sådan, og som hun sagde, ville jodemoderen hurtigt fornemme hvilken tone og hvilken måde, de skulle tale med os til og på!
Så nu er jeg ganske rolig igen:-)


Status: 38+0

Vægt: + 10,5 kg
Spirrens vægt:3200 g.

Mave: igen de 111 cm

Liv: Spirren er stadig mest aktiv om aftenen. Hun kommer med nogle kraftige spark, der for hendes mor til at sige av. Hun er virkelig kraftfuld i sine bevægelser.

Tanker: Fødslen er begyndt at poppe op i mine tanker. Der er tidspunkter, hvor jeg tænker meget over den og forløbet, og så er der anddre tidspunkter, hvor jeg kan give lidt slip og tro på, at vi kommer godt igennem den.
Det sidste i høj grad af alle jeres støttende kommentar i det forrige indlæg:-)

Gener: Efter 1/2 stykker er det stadig ok. Det er stadig noget lo.. om morgenen og op ad formiddagen.
Det er rigitg sejt nu stadig at kaste op. De fleste morgener sidder jeg bare og græder samtigigt på badeværelsesgulvet. Det er sgu så opslidende, ubehageligt og hårdt, og jeg glæder mig til, at jeg en dag hverken har kvalme eller skal kaste op mere. Hvornår mon den dag kommer igen, jeg længes sådan efter den.

Træthed: Jeg er begyndt at sove meget dårligt om natten. Det gør fysisk ondt i maven, lige meget hvordan jeg lægger, hvis det er mere end en halv time ad gangen. Derfor må jeg vende mig mange gange om natten, og det vågner åbenbart af.

Tiltag:Jeg er så glad for at have D.D rundt ommig. Han passer i den grad på mig og lytter gerne til alle mine beklagelser.

Indkøb: Mangler at købe tisseunderlag, de er ikke helt nemme at finde.

Monday, August 21, 2006

Av for sa...

Igår havde jeg vilde plukveer. De gjorde ubeskrivelig ondt. Der sad vi midt i en børnefødselsdag balndt 20 andre mennesker.
Jeg kan bare huske, at jeg pludselig gik ind i min egen boblel, og registrede ikke de andres tilstedeværelse, da plukveerne var på sit højeste.
De kom og gik med jævne mellemrum og det hele varede vel 10-15 minutter i alt.

For første gang kom fødslen tæt på, vist for tæt på.
Jeg blev grebet af panik på en eller anden måde, og jeg tænkte bare det er måske lige om lidt. Jeg fik en underlig fornemmelse af ikke at være rigtig tilstede i same verden som de andre.
På vej hjem tlte vi om oplevelsen, og det gik op for mig, at jeg blev bange for fødslen. Ikke selve smerten, den er jeg ligeglad med men selve forløbet. For fanden der er jo ikke nogen brugermanual med i det her!!!!
Vi aner INGENTING. Vil det gå hurtigt til sygehuset eller langsomt ?? Vil vandet gå først ? vil jeg få mange veer inden??
Min største bekymring er dog, om jeg kan være med, som jeg skal? Da jeg fik de føromtalte plukveer, synes jeg det var ubehageligt at "gå ind i min egen verden" og ikke være tilstede i verdenen omkring mig. Det var vel en oplevlse af at miste kontrollen. Tænk nu hvis jeg ikke er til at komme i kontakt med, eller hvis jeg ikke formår at samarbejde med jodemoderen, fordi jeg ikke er til stede sådan rigtigt.
Så kan det jo gå rigtig galt???

Puha jeg har været så rolig og afslappet hele tiden omkring fødslen, men for fanden i panden hvor er jeg oprigtig bange for det nu!

Wednesday, August 16, 2006

37 fulder uger


Spirren har ændret sin rytme i løbet af sidste uge.
I nogle nætter i træk er den nemlig begyndt at feste, når jeg har lagt mig til at sove.
Den skubber mest udad med numsen og så et par kraftige spark en gang i mellem i løbet af dagen.
Natten til tirsdag havde jeg ondt i maven, jeg tror deet var i musklerne, og igår aftes på vej hjem i bilen havde jeg de vildeste smerter i underlivet. Det kom som jag med mellemrum. Det fortsatte ydeligere , da jeg var gået i seng.
Da jeg så vågnede her til morgen, var det som om, at spirren rokkede frem og tilbage i mit underliv.
Kan det mon have været fordi, den har sat sig fast?????

Status 37+0

Vægt: + 10 kg
Spirrens vægt:?

Mave: 109 cm mærkeligt sidst var det jo 111 cm!

Liv: Spirrens rytme har ændret sig til at være mest aktiv om aftenen nu. Sradig de lidt langsommere bevægelser end tidligere

Tanker: Tænker egetnlig på, om den snart kommer ud til os. Jeg tror ikke på, at jeg går tiden ud. Dels fordi jeg ved, at hun har vægten med sig, men hun virker også bare klar til at komme ud i den store verden til sin mor og far.

Gener: Er som det plejer, og så har jeg fået krampe i læggene, specielt hvis jeg prøver at strække mig.
Maven føles tung nu og udspilet specielt om aftenen. Det er svært at sidde behageligt ned i længere tid af gangen.
Jeg har ondt i ribbenene, men det er sikkert grundet, at Spirren ligger og presser op i dem

Træthed: Intet har ændret sig siden sidt

Tiltag:Masse af forkælelse af manden og biograftur i weekenden samt en en tur forbi her

Indkøb: Vi skal vist snart have købt det sidste, vi mangler

Monday, August 14, 2006

Lad være med det

Følgende samtale fandt sted i går aftes.

M.S: "Prøv at se, når jeg skubber til Spirrens fod, så rykker den numsen et stor stykke hen over maven"
D.D: "lad være med det, hold så op, det er da synd for den"
M.S: "nå ja ok det er da også lidt sjovt ik"
D.D: "nej det er ej, den har ikke nogen steder at gå hen, den kan da ikke bare lukke døren efter sig, du skal ikke drille Spirren".
D.D: "nu må du altså ae den, til den falder til ro igen"

Friday, August 11, 2006

Mit hjerte fortalte mig det rigtige!

Nogen gange er det bare bedst og mest givende at føle sit hjerte end følge en køreplan.
Det var den rigtige beslutning, jeg tog.
Det har lige præcis givet mig det pusterum, jeg havde brug for. Nu bruger jeg bare tiden herhjemme, og den er givet godt ud.
Vi er så småt ved at være klar rent pratisk og meget tæt på psykisk.
Psykisk er vi ihvertfald klar til at byde vores lille Spirre velkommen. Et eller andet sted forbereder vi os ikke på noget bestemt, for det kan vi jo ikke alligevel. Vi er indstillet på at tage tingene, som de kommer.
Vi ved det bliver en omvæltning, og vi glæder os til den.

Jeg var til den sidste lægeundersøgelse igår. Det hele var og er, som det skal være. Han er en ener, og spurgte om vi havde brug for endnu en undersøgelse/konsultation hos ham. Jeg mente ikke umiddelbart, at vi havde brug for noget, skal jo til jordermoder i uge 38. Men tilbuddet står åbent, og hvis vi ville det, ville han også hive hele min journal hjem, når jeg havde født. Ydeligere tog han blodprøver på mine væsketal.
Han skø Spirren til at veje 2500g., hmn jeg tror dog at det var et par hundrede under hendes vægt :-). Hun er jo ikke nogen lille baby:-)


Vi er så småt begyndt at tale om fødslen, smeertestillende osv. Vi har lavet en masse punkter, som vi gerne vil tale med jodermoderen om.
Så er der vel også snart en taske, der skal pakkes! Hvad skal der egentlig pakkes ned i den???
Er der nogen, der har prøvet at føde i vand?????

Wednesday, August 02, 2006

Status


Tiden går hurtigt nu, og jeg kan næsten ikke følge med.


Status: 35+0

Vægt: + 10 kg
Spirrens vægt: Den er vel oppe omkring de 2600 :-) Jordermoderne skønnede den til 2000 g, da jeg var 32+0.

Mave: 111 cm startede med 92 cm. Jeg troede i et kort øjeblik, at jeg havde målt forkert :-)

Liv: Jeg mærker meget liv i løbet af dagen. Jeg kan dog godt mærke, at Spirren ikke har så meget at bevæge sig på mere. Bevægelserne er gået fra at være lette og hurtige til lidt mere tunge og bestandige.
Ligeledes er det stadig samme sted, hun sparker.
Det lille pus hikker rigtig meget hver dag, og nogen dage er det flere gange om dagen.

Tanker: Jeg føler mig klar til at tage imod mit lille barn, og jeg kan ikke vente, til vi skal være forældre.

Gener: Gidder næsten ikke at bruge tid på denne post. Intet er så meget uforandret siden sidste status.
Kvalmen er stadig en fast del af min hverdag, indtil vi når over middagstid. Opkasten viser sig også til tider om morgen.
Hvad andet kan jeg sige, end sådan er min graviditet ånenbart bare, og det er det!

Træthed: Sover ok om natten. Har dog i lang tid kun kunnet ligge på siden. Nu begynder vægten at tynge på hofterne, så jeg vender mig ofte om i løbet af natten.
Tisser kun et par gange om natten nu:-)

Tiltag: Droppet dem for en periode og skiftet det ud med egenomsorg!

Indkøb: Vi har købt tøj til Spirren, som hun skal have på på vej hjem fra sygehuset.
Egentlig mangler vi snart kun madrassen til barnevognen.