Wednesday, September 19, 2007

1 år

Vi har været til 1 års undersøgelse i dag.

Det gik rigtig godt, og trolden fik rigtig mange dejlige ord med på vejen:-)
Han gad godt nok ikke sidde stille, og han blev temmelig gal, da lægen ville kikke ham i ørene og munden, så det blev vist ikke helt efter bogen.

Men altså på 4 måneder er han vokset 1,5 cm og forøget sin vægt med 900 gram. Lægen var ikke bekymret, da trolden så veludviklet og velernæret ud. Men bare for at følge lidt op på tingnen ville han gerne have besked om tre måneder, når sundhedsplejesken kommer igen ang. længde og vægt. Hvis han stadig ikke har taget synderligt meget på, ville han gå ind i det der ellers ikke.
Moren fik selvfølgelig lynhurtigt tanker om en dreng med et gen, der gør, at han ikke ville vokse almindeligt. I sådanne situationer løber tankerne altså helt løbsk for mig. Jeg sagde det højt, og lægen berogligede mig, og sagde at det havde han oplevet 1 gang i 15 år, og det mente han bestemt ikke var tilfældet her overhovedet, han ville bare følge ordentlig op på i dag.
Så er der jo også lige det med, at han stort set ikke spiser frokost, men til gengæld spiser han jo dobbelt til både morgen og aften.

Motorisk går han rundt om alle ting og kravler op, hvor han kan komme til det. Han har endnu kun gået et par skridt få gange alene, men jeg tror snart han opdager fidusen i at bruge sine ben til at gå på:-)
Han drikker også selv af kop, det har han egnetlig gjort i over en måned nu. Han elsker at gynge og blive kastet rundt og op i luften.

Han siger mange lyde og efterligner gerne vores ord til ham som tak og hej fx.
Han vil også meget gerne dele sin mad med sin mor og far og give os mad med sin egen ske, det giver nogle lækre oplevelser for forældrene :-)
Han er altid glad og smiler og griner meget, jeg elsker det... Er også en meget kærlig dreng, der i øjeblikket er vild med at blive nusset.
Han gidder ikke at blive skiftet på puslebordet, så det er om at finde på noget til ham i hånden, som han kan underholdes med, når han skal skiftes.
Så er han for nylig begyndt på at "overgøre" sit udtryk for at være ked af det, hvis han for eksempel slår sig, og så siger han altid "eeej". Det er lidt sødt, den måde han gør det på. Åh ja så er der selvfølgelig det med temperementet. Han skriger hidsigt, hvis tingene ikke makker ret, når han for eksempel putter en ting i noget andet.

I forhold til søvn puttes han stadig ved 19 tiden og sover til 6 stykker næste morgen. Ofte sover han igennem hele natten andre gange har han brug for en sut.
Ydeligere tager han også sine to lure om dagen.

Bedst af alt er hans evige trang til at udforske verdene og hans altid nysgerige væsen.
Han stortrives, og nogen gange skvatter benene altså væk under mig, når jeg mærker glæden overmande mig over den dejlige unge, vi er så heldige at have fået i vores liv.

Så er han kommet rigtig godt ind i at være i dagpleje, her er han meget glad for at være, og vi kan heldigvis aflevere sent og hente tidligt.

Hvor jeg elsker den dreng og hans far......

3 comments:

Monja said...

Sikke et dejligt indlæg. Det lyder som om Trolden stortrives og moderen ligeså. Utroligt som de der fire måneder, som er mellem vores børn, synes at svinde ind. Det er bare ikke ret lang tid siden mine drenge var på Troldens stadie. Blev han målt stående eller liggende? Det kan jo godt betyde noget, og ellers så vokser børn jo i ryk, så lige pludselig er han vokset en tøjstørrelse. Bruger han 80 nu?

Knus Monja

Frøkenhat said...

Skøn opdatering - kan lige se den lille lækre Trold for mig. Han er dejlig!
Godt at du fik luftet din bekymring i stedet for bare at gå og ruge med det selv. Det er vel bare forskelligt, hvordan og hvornår børn vokser, er det ikke? Nogle gør det lidt i ryk, så måske vokser han lige pludselig en hel masse.

Spirren said...

@:Monja både 74 og 80 i tøjstr. :-)