Wednesday, December 13, 2006

Egenbetaling

Er der nogen, der kender til de nye lovændringer.

Er der nu egenbetaling til behandling for barnløshed med barn nummer to over hele landet ?????

5 comments:

Anonymous said...

ja, det er det.

Frøkenhat said...

Læste i øvrigt forleden, at alle de nye regioner nu skal indføre egenbetaling for medicin til ivf på de offentlige sygehuse(hidtil har amterne haft forskellig praksis på det område). Det groteske var, at det faktisk bliver dyrere for både regionerne og patienterne. Det offentlige har nemlig hidtil kunnet købe medicinen til storkøbspris, mens patienterne nu hver især skal betale "overpris" på apoteket. Samtidig skal regionerne refundere en del af regningen via medicintilskud - og det koster både kroner og administration. De eneste, der tjener på ordningen er altså apotekerne. Hvis det er rigtigt, så er det da helt hul i hovedet, eller hvad?!

Mira said...

ja, det er totalt grotesk. Jeg har også lige fået brev om at fra januar 2007 skal vi selv betale for medicin til IVF. Hvilket betyder at man heller ikke får det udleveret og derfor skal ned på apoteket for at hente medicinen; også irriterende da vi hvor jeg bor har et elendigt apotek som aldrig har det jeg skal bruge.

Anonymous said...

@anonym ved du hvor jeg kan læse om den nye lovændring på nettet???

@Frøkenhat jo det lyder da tåbeligt, hvis det er sådan det hænger sammen økonomisk.

@Mira Vi har hele tiden skullet betale medicinen selv, men vi kunne godt få den udleveret på klinikken, så sendte apoteket bare regningen hjem til os privat. Tror du ikke , det er en mulighed hos Jer???

Anonymous said...

Du kan læse loven som den er vedtaget her: http://www.im.dk/%5Cimagesupload%5Cdokument%5Clovforslag%20kunstig%20befrugtning.pdf

Sådan som jeg læser det gælder det al behandling - også IUI. Men hvis man har en henvisning inden loven træder i kraft skulle man vist være undtaget. Så ned til lægen med dig!